|
||||||||||
Wieprzowina smażona z imbiremKrótki opis potrawyWieprzowina smażona z imbirem (Japonia)Potrzebne składniki schabu bez kości pokrajanego w cienkie plasterki - 1/4 szt. utartego korzenia imbiru lub 1/2 łyżki imbiru w proszku - 1/2 łyżka(i) wódki wyborowej (dowolnie) - 1 łyżeczka(i) oleju jadalnego - 1 łyżeczka(i) sosu sojowego lub 2 łyżki przyprawy maggi i 6 łyżek wody - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
1. Sos sojowy lub maggi łączymy z wodą i cukrem. Gotujemy.
2. Gorącym płynem zalewamy mięso, mieszamy ź imbirem, odstawiamy na 30 min:
3. Mięso smażymy na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obracamy po zmianie koloru, smażymy jeszcze przez chwilę.
4. Podajemy natychmiast ze smażonym ryżem - (patrz: potrawy z ryżu) i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|