|
||||||||||
Śledź w kożuchuKrótki opis potrawyTa wspaniała sałatka ze śledzi wygląda najatrakcyjniej w miseczce z przezroczystego szkła.Potrzebne składniki Czerwone buraki - 4 szt. Jajka - 6 szt. Duże solone śledzie - 4 szt. Cytryna - 1 szt. Majonez - 1/2 słoika Jogurt naturalny - 1 op. Etapy przyrządzania1
Buraczki ugotować w lekko osolonej wodzie, a gdy będą miękkie, obrać, utrzeć na tarce o dużych oczkach.
2
Jajka ugotować na twardo, a następnie pokroić w kostkę, śledzie solone namoczyć krótko w wodzie, po czym wyjąć, lekko skropić cytryną i pokroić na paseczki. Majonez rozprowadzić z taką ilością jogurtu, aby powstał gęsty sos.
3
Wszystkie składniki ułożyć warstwami w szklanej miseczce (nie mieszająć!) w następującej kolejności: buraczki, śledzie, majonez, jajka, buraczki, majonez itd. Ostatnią warstwą tej znakomitej sałatki zawsze muszą być jajka
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|