|
||||||||||
Lody cytrynoweKrótki opis potrawyPychota na upalne dni, ale nie tylko...Potrzebne składniki jajka - 3 szt. cukier puder - 100 g starta skórka z cytryny - 1 łyżka(i) starta skórka z limony - 1 łyżka(i) sok z cytryny - 4 łyżka(i) sok z limony - 4 łyżka(i) śmietana kremówka - 300 ml Etapy przyrządzania1
Utrzec żółtka z cukrem, dodać skórkę z cytryny i limony. Dodać ubita śmietanę lekko mieszając.
Oddzielnie ubić białka na półsztywno, Dodać pozostały cukier puder. Dalej ubijać aż piana będzie sztywna. Połączyć masę z żółtek z piana. Wymieszać delikatnie. Włożyć masę lodową do foremki lub pojemnika i włożyć do zamrażarki na co najmniej 4 godziny.
Porcje lodów nakładać do pucharków lub szklanych kielichów.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|