|
||||||||||
Pieczeń wołowa duszonaKrótki opis potrawyPieczeń wołowa duszona 50 min – kuchnia z szybkowaruPotrzebne składniki wołowiny bez kości - 70 dag mąki - 1 łyżka(i) tłuszczu - 6 dag cebule - 2 szt. sól do smaku - 1 szczypta(y) szklanki wody - 0,5 szkl. Przydatne akcesoriatłuszczuEtapy przyrządzania1
Mięso obieramy z błon, usuwamy ścięgna, dobrze zbijamy tłuczkiem. Obsypujemy mąką i solą, zrumieniamy w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucamy oczyszczoną i pokrojoną cebulę i razem zrumieniamy. Wlewamy wodę zamykamy szybkowar i ogrzewamy 50 minut. Po otwarciu szybkowaru zagęszczamy sos resztką mąki, jeżeli potrzeba dolewamy nieco wody.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|