|
||||
Etapy przyrządzania1
1,3 kg dojrzały moreli umyć, przekroić na pół, usunąć skórki i pepstki, miąższ drobno pokroić. Odważyć 1 kg. Wsypać Cukier żelujący 2:1 Dr . Oetkera, wymieszać . Zagotować, mieszając. Dodać 3 łyżki likieru migdałowego lub kilka ropli aromatu migdałowego. Konfiturę nałuż do słoika. Zakręcić i postawić na 5 minut do góry dnem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|