|
||||||||||
Wiśnie w jabłkowej galaretceKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki zielone jabłka - 1,5 kg wiśnie drlowane - 0,50 kg Etapy przyrządzania1
Jabłka umyć , pokroić w cząstki usuwając nasiona. Jabłka w rondlu zalać 600 mililitrów wody, gotować 10 minut. Wywar z jabłek odcedzić 500 mililtrów soku. Pół kilograma wiśni dodać do soku, wsypać cukier żelujący 3:1 i zagotować . Gotować 3 minuty. Zdjąć pianęalbo mieszać do jej zaniku. Nastepnie galaretkę nałożyć do słoików, zamkąć i postawi ć na 5 minut do góry dnem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|