|
||||||||||
Smażone banany z rodzynkami.Krótki opis potrawyDo tego deseru można podać kieliszek armaniaku lub rumu.Potrzebne składniki banany - 4 szt. masło - 40 g brązowy cukier - 3 łyżka(i) rodzynki - 50 g sok z cytryny - 1 łyżka(i) smietana lody Etapy przyrządzania1
Banany bez skórek kroimy na pół, a następnie wzdłuż. Na dużej patelni topimy masło, sypiemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy rodzynki oraz sok z cytryny i smażymy przez 3 minuty. Cały czas mieszamy.
Kładziemy banany na patelnię i smażymy przez 5 minut, ąz staną się miękkie. Od czasu do czasu odwracamy by pokryły się syropem. Podajemy od razu z dodatkiem śmietany lub lodów.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|