|
||||||||||
Spagetti:)Krótki opis potrawyChyba każdy wie co to jest spagetti:)Potrzebne składniki oliwa - 5 łyżeczka(i) większa cebula - 1 czosnek - 2 kostka rosołowa - 1 szt. oregano - 3 łyżeczka(i) bazylia - 3 łyżeczka(i) majeranek - 2 łyżeczka(i) koncentrat pomidorowy - 3/4 szkl. mięso mielone - 40 dag makaron - 0,5 kg Przydatne akcesoriaFartuszek (bo pryska;p)Etapy przyrządzania1
Do podgrzanej oliwy wrzucic pokrojoną w kostkę większą cebulę. Chwilę poczekać aż się zarumieni i dodać wyciśnięty ząbek czosnku. Mieszać cały czas żeby się nie przypalało. Wrzucić wszystkie w/w przyprawy, kostke rosołową i mieszać do póki się ona nie rozpuści. Następnie dodać mięso mielone, poddusić je pod pokrywką z 10 min (co chwila mieszając). Kiedy mięso jest w miare miękkie, nalezy dodać koncentrat pomidorowy. Po wymieszaniu wszystkiego, poddusić przez krótką chwilkę, a następnie wrzucić do sosu ugotowany przedtem odpowiedni makaron. Dobrze wymieszać (przeważnie mięsko zostaje na dnie garnka) i smacznego:)
Jak podawać?Najlepiej posypać świeżym startym sercem parmezanUwagiDuzo mieszać bo może się przypalic, nawet jak gotuje se na małym ogniu. Jeśli jest za ostre to należy dodać łyżeczkę śmietany. I nie używać koncentratu z Biedronki, bo jest za słodki do takiego typu sosów. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|