|
||||||||||
KnedleKrótki opis potrawyknedlePotrzebne składniki ziemniaki - 70 dag bułka - 2 szt. cebula - 2 szt. wędzony boczek - 15 dag jajko mąka - 4 łyżka(i) sól pieprz Etapy przyrządzania4
Jedną bułkę namoczyć, odcisnąć, drugą pokroić w kosteczkę, obie dodać do ziemniaków. Wbić jajko, wsypać mąkę, włożyć boczek z cebulą, zagnieść ciasto, przyprawić
5
Formowac nieduże knedle, wkładać do osolonego wrzątku i gotować 4-5 min. Podawać z odłożonym boczkiem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|