|
||||||||||
Stek z sosem czosnkowymKrótki opis potrawydanie z grillaPotrzebne składniki meszanka ziół tureckich - 4 łyżka(i) sok z cytryny - 1 łyżka(i) steki wołowe - 4 szt. olej - 6 łyżka(i) majonez - 6 łyżka(i) śmietana - 2 łyżka(i) sos sojowy - 1 łyżka(i) sól pieprz czosnek Etapy przyrządzania1
Wymieszać zioła tureckie, sok z cytryny, oliej i pieprz. Marynatą natrzeć mięso, owinąć folią i odstawić na kilka godzin.
3
Następnie dodać 3 rozgniecione ząbki czosnku, sos sojowy, szczypte soli.
4
Stek odsączyć z marynaty i opiekać z obu stron 20 min. Podawać z sosem czosnkowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|