Zupa piwna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
5 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bLyskawiczna

Potrzebne składniki

• jasne piwo - 0,5 l
• mleko - 0,1 l
• cukier - 50 g
• mąka ziemniaczana - 1 łyżka(i)
• jajko - 1 szt.
• cukier puder - 20 g
• cynamon - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

garnek, mikser

Etapy przyrządzania

1
Mleko zagotować z cukrem i cynamonem. Wlać rozmieszaną z małą ilością wody mąkę ziemniaczaną i stale mieszajć gotować 5 min., aby płyn zgęstniał. Dodać piwo i podgrzać na dużym ogniu, nie dopuszczając do zagotowania, zdjąć z ognia i podprawić żółtkiem. Małą łyżeczką kłaść sztywną pianę ubitą z cukrem pudrem na gorącą zupę i trzymać pod przykryciem kilka minut.: to wystarczy, aby kluseczki ścięły się.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher