|
||||||||||
Zupa piwnaKrótki opis potrawybLyskawicznaPotrzebne składniki jasne piwo - 0,5 l mleko - 0,1 l cukier - 50 g mąka ziemniaczana - 1 łyżka(i) jajko - 1 szt. cukier puder - 20 g cynamon - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriagarnek, mikserEtapy przyrządzania1
Mleko zagotować z cukrem i cynamonem.
Wlać rozmieszaną z małą ilością wody mąkę ziemniaczaną i stale mieszajć gotować 5 min., aby płyn zgęstniał.
Dodać piwo i podgrzać na dużym ogniu, nie dopuszczając do zagotowania, zdjąć z ognia i podprawić żółtkiem.
Małą łyżeczką kłaść sztywną pianę ubitą z cukrem pudrem na gorącą zupę i trzymać pod przykryciem kilka minut.: to wystarczy, aby kluseczki ścięły się.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|