|
||||||||||
Zupa selerowaKrótki opis potrawyodżywczaPotrzebne składniki seler - 300 g masło - 60 g twardy ser - 60 g mąka - 50 g mleko - 0,5 szkl. sok z cytryny - 1 łyżeczka(i) gałka muszkatołowa - 1 szczypta(y) sól Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Obrany seler umyć, pokrajać w drobną kostkę i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym mlekiem, połączyć z zupą i zagotować. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową.
Przed podaniem posypać utartym serem.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|