Zupa selerowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

odżywcza

Potrzebne składniki

• seler - 300 g
• masło - 60 g
• twardy ser - 60 g
• mąka - 50 g
• mleko - 0,5 szkl.
• sok z cytryny - 1 łyżeczka(i)
• gałka muszkatołowa - 1 szczypta(y)
• sól

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Obrany seler umyć, pokrajać w drobną kostkę i ugotować w lekko osolonej wodzie. Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym mlekiem, połączyć z zupą i zagotować. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. Przed podaniem posypać utartym serem.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher