|
||||||||||
Zupa jarzynowaKrótki opis potrawyZupa jarzynowa z seremPotrzebne składniki biała fasola - 200 g cebula - 2 szt. pory - 4 szt. kapusta biała - 250 g rosół - 1,5 l śmietana - 1 łyżka(i) ser edamski - 150 g nać pietruszki, sól, pieprz - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriagarnek, rondelEtapy przyrządzania1
Namoczoną na noc fasolę ugotować w wodzie, w której się moczyła, odcedzić przez cedzak przelewając rosołem.
Stopić masło w rondlu, dodać obrane i pokrojone cienko cebule, kapustę i pory. Dusić około 25 minut pod przykryciem.
Połączyć warzywa z zupą, dodać utarty ser, śmietanę i łyżkę posiekanej naci pietruszki.
Przyprawić solą i pieprzem.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|