|
||||||||||
Turystyczna sałatkaKrótki opis potrawyTą sałatkę można zabrać w długą podróż, wyjazd.Potrzebne składniki pomidory - 4 szt. rodkiewki - 1 pęczek jajka - 4 szt. sałata zielona lub roszponka - kilka liści żółty ser - 10 dag oliwa z oliwek - 2 łyżka(i) czerwony ocet winny - 2 łyżka(i) cebulka dymka - 2 szt. sól czosnkowa - do smaku pieprz naturalny lub ziołowy - do smaku Etapy przyrządzania1
1. Sałatę umyć, osuszyć, umyć żodkiewki, pokroić w krążki.
2. Jajka ugotować na twardo.
3. Cebulki umyć, posiekać drobno razem ze szczypiorkiem, pomidory umyć (nie zdejmować skórki), pokroić.
4. Do dużego słoika włożyć sałatę, cebulki, rzodkiewkę, pomidory, opruszyć solą czosnkową i pieprzem, wymieszać, skropić octem winnym i oliwą z oliwek, zamknąć słoik, wstawić do lodówki.
5. Przed wyjazdem dodać pokrojone jajka i ser, wymieszać. Podawać z pieczywem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|