Zupa grzybowa

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny obiadek :)

Potrzebne składniki

• pieczarki - 25 dag
• cebula - 1 szt.
• bulion - 1 l
• kremówka - 1/4 l
• ser topiony mleczny - 12 dag
• szczypiorek - do ozdoby
• majeranek
• sól
• pieprz
• gałka muszkatołowa
• czerwony pieprz do posypania

Etapy przyrządzania

1
1. Pieczrki pokroić w plasterki, usmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Oprószyć solą i pieprzem. Połowę grzybów zdjąć z patelni, pozostałe oprószyć mąką i zasmażyć. 2. Zupę zmiksować i wrzucić serek. Pozostawić na ogniu, a gdy ser się rozpuści doprawić, dodać pieczarki, posiekaną zieleninę i czerwony pieprz.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher