|
||||||||||
Zupa grzybowaKrótki opis potrawyPyszny obiadek :)Potrzebne składniki pieczarki - 25 dag cebula - 1 szt. bulion - 1 l kremówka - 1/4 l ser topiony mleczny - 12 dag szczypiorek - do ozdoby majeranek sól pieprz gałka muszkatołowa czerwony pieprz do posypania Etapy przyrządzania1
1. Pieczrki pokroić w plasterki, usmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Oprószyć solą i pieprzem. Połowę grzybów zdjąć z patelni, pozostałe oprószyć mąką i zasmażyć.
2. Zupę zmiksować i wrzucić serek. Pozostawić na ogniu, a gdy ser się rozpuści doprawić, dodać pieczarki, posiekaną zieleninę i czerwony pieprz.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|