|
||||||||||
Zupa pomidorowaKrótki opis potrawySmaczny obiadek :)Potrzebne składniki pomidory w zalewie - 1 (850 ml) puszka(i) cebula - 1 szt. czosnek - 1 masło - 1 łyżka(i) bulion - 1 szkl. sól - do smaku pieprz - do smaku bazylia - 1 pęczek gotowana szynka - 2 plasterki gęsta śmietana - 10 dag Etapy przyrządzania1
1. Z puszki wyjąć 2 pomidory, pokroić je w kostkę. Pozostałe pomidory zmiksować w zalewie. Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać zmiksowane pomidory z zalewą i bulion. Przyprawić i zagotować.
2. Listki bazylii i plasterki szynki pokroić w paseczki. Pokrojone w kostkę pomidory i połowę bazylii wrzucić do zupy. Jeszcze raz przyprawić.
3. Zupę przelać do głębokich talerzy, posypać pokrojoną szynką, resztą bazylii i pieprzem. Przed podaniem dodać do każdej porcji kleks gęstej kwaśnej śmietany.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|