|
||||||||||
Zupa dyniowaKrótki opis potrawySmaczny obiadek :)Potrzebne składniki ziemniaki - 15 dag dynia - 20 dag mała cebula - 1 szt. dymka - 1 szt. olej - 1 łyżka(i) bulion - 1 szkl. parówka - 1 szt. sól - do smaku pieprz - do smaku świeży tymianek - kilka listków Etapy przyrządzania1
1. Obrać i pokroić ziemniaki. Dynię obrać, wyjąć pestki, pokroić miąższ. Cebulę posiekać. Na oleju usmażyć cebulę, ziemniaki i dynię (5 minut). Przyprawić, zalać bulionem i zagotować. Pozostawić jeszcze na małym ogniu przez 15 minut.
2. Łyżką cedzakową wyjąć z zupy kilka kawałków ziemniaka i dyni a pozostałe warzywa zmiksować w wywarze. Do zmiksowanej zupy dodać pokrojoną w krążki dymkę. Gotować jeszcze 3-4 minuty. Wrzucić pokrojoną parówkę i odłożone warzywa. Jeszcze raz przyprawić i posypać listkami tymianku.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|