|
||||||||||
Sałatka z rukoląKrótki opis potrawysmaczna i zdrowaPotrzebne składniki ziemniaki - 50 dag olej - 4 łyżka(i) sól - szczypta(y) pieprz - 1/2 łyżeczka(i) białe wino - 1 i 1/2 szkl. mielony anyż - szczypta(y) mielona kolendra - szczypta(y) rukola - 25 dag jajka ugotowane na twardo - 2 szt. boczek wędzony - 6 dag ocet winny - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ziemniaki razem ze skorka pokroic w grube plastry.Ułożyć na blasze.Oproszyć solą i pieprzem.Skropić olejem.Wsunąć do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.Następnie przełożyć do garnka i podlać winem.Przyprawić anyżem i kolendrą.Poisolić i dusić 5 minut.Jajka pokroić na ćwiartki,boczek w kosteczkę.Wysmażyć na chrupko na pozostałym oleju.Podlać octem i odrobiną wody,wymieszać.Powstały sos przyprawić.Oczyszczoną rukolę wymieszać z jajkami i ziemniakami.Przełożyć do salaterki.Polać sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|