|
||||||||||
Ryba duszonaKrótki opis potrawyRyba duszona w mlekuPotrzebne składniki filety z dorsza - 600 g mleko - 1 szkl. masło - 60 g nać pietruszki - 1 łyżka(i) sół - 1 szczypta(y) Przydatne akcesorianaczynie żaroodporneEtapy przyrządzania1
Rybę pokrajać na kawałki, posolić, włożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika.
Po kilku minutach wlać mleko i dusić około 25 minut pod przykryciem.
Rybę ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać nacią pietruszki.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|