Ryba duszona

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ryba duszona w mleku

Potrzebne składniki

• filety z dorsza - 600 g
• mleko - 1 szkl.
• masło - 60 g
• nać pietruszki - 1 łyżka(i)
• sół - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

naczynie żaroodporne

Etapy przyrządzania

1
Rybę pokrajać na kawałki, posolić, włożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika. Po kilku minutach wlać mleko i dusić około 25 minut pod przykryciem. Rybę ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać nacią pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher