|
||||||||||
Pieczarki faszerowaneKrótki opis potrawyNie tylko dla fanów pieczarek:)Potrzebne składniki pieczarki - 1000 g masło - 20 g cebula - 30 g szynka - 80 g chleb tostowy - 1 kromka ser żółty - 30 g natka pietruszki - 10 g masło na wiórki - 20 g sól , pieprz, czosnek - do smaku Etapy przyrządzania1
Pieczarki umyć i obrać. Oddzielić kapelusze od trzonów. Trzony pieczarek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle i 3 minuty dusić. Pokruszyć tost. Zatrzeć ser. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać masę cebulowo-grzybową z pozostałymi składnikami i doprawić do smaku. Kapelusze pieczarek napełnić przygotowaną masą, kładąc na wierzch wiórki maślane.. Piec w piekarniku nagrzanym do 180stopni C przez 10minut. Podawać udekorowane natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|