|
||||||||||
Krem bawarskiKrótki opis potrawyDla smakoszyPotrzebne składniki mleko - 500 ml śmietanka 30% (kremówka) - 125 ml cukier - 30 g żółtka jaj (3szt.) - 60 g wanilia - 1 laska żelatyna - 8 g Etapy przyrządzania1
Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Mleko zagotować z dodatkiem wanilii. Wybić jaja - oddzielić białka od żółtek. Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę. Rozpuścić żelatynę w gorącym mleku. Połączyć mleko z masą jajeczną ciągle ubijając. Ochłodzić masę do lekkiego stężenia. Dodać ubitą śmietankę lekko mieszając. Schłodzić krem pod przykryciem przez 3 godziny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|