|
||||||||||
Ciasto na krakersachKrótki opis potrawyCiasto na krakersachPotrzebne składniki 5 szklanek mleka - 3 żółtka - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki 1 budyń waniliowy - 1 cukier waniliowy - 1 kostka masła - 2-3 paczki krakersów - można dodać owoce Etapy przyrządzania1
Z mleka, żółtek, cukru, mąki, budyniu i cukru waniliowego gotujemy krem i studzimy. Po wystudzeniu dodajemy masło i ucieramy na gładką masę. Gotowy krem wykładamy na krakersy, dodajemy owoce, przykrywamy krakersami i polewamy polewą. Wstawiamy do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|