|
||||||||||
Ciasto czekoladowe z bitą śmietanąKrótki opis potrawyCiasto czekoladowe z bitą śmietanąPotrzebne składniki 6 jaj • 1 cukier waniliowy • 7 dużych łyżeczek cukru • 2 łyżki kakao 7 dużych łyżek mąki • 1,5 dużej łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 opakowanie sernika na zimno • mleko Etapy przyrządzania1
1. Ubijamy na puch: 6 jaj 7 dużych łyżeczek cukru 1 cukier waniliowy
2
2. Pod koniec dodajemy 1 łyżeczkę oleju i dalej ubijamy, 2 łyżki kakao, 7 dużych łyżek mąki, 1,5 dużej łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, delikatnie mieszamy z jajami
3
3. Piec 45 minut w temp. 1800 C, przekroić na połowę (porcja na dużą tortownicę ) Masa: Do wysokiego naczynia wlewamy ½ l zimnej śmietany 18%, 1 ½ szklanki zimnego mleka ubijając dodajemy 2 torebki śnieżki. Następnie dodajemy 1 op. sernika na zimno . Ubijamy aż masa zgęstnieje przekładamy biszkopt.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|