Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną

Potrzebne składniki

• 6 jaj • 1 cukier waniliowy • 7 dużych łyżeczek cukru • 2 łyżki kakao
• 7 dużych łyżek mąki • 1,5 dużej łyżki mąki ziemniaczanej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 opakowanie sernika na zimno • mleko

Etapy przyrządzania

1
1. Ubijamy na puch: 6 jaj 7 dużych łyżeczek cukru 1 cukier waniliowy
2
2. Pod koniec dodajemy 1 łyżeczkę oleju i dalej ubijamy, 2 łyżki kakao, 7 dużych łyżek mąki, 1,5 dużej łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, delikatnie mieszamy z jajami
3
3. Piec 45 minut w temp. 1800 C, przekroić na połowę (porcja na dużą tortownicę ) Masa: Do wysokiego naczynia wlewamy ½ l zimnej śmietany 18%, 1 ½ szklanki zimnego mleka ubijając dodajemy 2 torebki śnieżki. Następnie dodajemy 1 op. sernika na zimno . Ubijamy aż masa zgęstnieje przekładamy biszkopt.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher