Miniaturowe roladki z boczku i oliwek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
354 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• pcienkie palsterli wędzonego boczku - 5 szt.
• ser starty chedder - 12 dag
• duże zielone oliwki nadziewane papryką - 15 szt.

Etapy przyrządzania

1
Oliwki osączamy , przekrajamy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy z nich nadzienie paprykowe, siekamy je i mieszamy z serem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki oliwek, składamy je i mocno dociskamy . Z boczku odkrajamy skórę. Po kolei każdy plaster delikatnie rozklepujemy tłuczkiem o płaskiej powierzchni, po czym rozciągnąć na desce, nie dopuszczając do przerwania boczku. Przekrajamy wszystkie plastry na 3 kawałki równej długości. Owijamy każdą ,,sklejoną& oliwkę w kawałek boczku, spinamy wykałaczką. Opiekamy na grillu lub w piekarniku 5 minut z każdej strony. Pięknie zrumienione podajemy jako gorącą przekąskę. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher