|
||||||||||
Miniaturowe roladki z boczku i oliwekKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki pcienkie palsterli wędzonego boczku - 5 szt. ser starty chedder - 12 dag duże zielone oliwki nadziewane papryką - 15 szt. Etapy przyrządzania1
Oliwki osączamy , przekrajamy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy z nich nadzienie paprykowe, siekamy je i mieszamy z serem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki oliwek, składamy je i mocno dociskamy . Z boczku odkrajamy skórę. Po kolei każdy plaster delikatnie rozklepujemy tłuczkiem o płaskiej powierzchni, po czym rozciągnąć na desce, nie dopuszczając do przerwania boczku. Przekrajamy wszystkie plastry na 3 kawałki równej długości. Owijamy każdą ,,sklejoną& oliwkę w kawałek boczku, spinamy wykałaczką. Opiekamy na grillu lub w piekarniku 5 minut z każdej strony. Pięknie zrumienione podajemy jako gorącą przekąskę.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|