|
||||||||||
Grzyby smażone na bekonieKrótki opis potrawyGrzyby smażone na bekoniePotrzebne składniki 50 dkg prawdziwków, 10 dkg wędzonego bekonu, 1 łyżka posiekanej naci pietruszki, 1 ząbek czosnku. sól pieprz Etapy przyrządzania1
Grzyby oczyścić, umyć dokładnie, osączć, osuszyć i pokrajać wzdłuż w plasterki o grubości ok. 0.5 cm, razem z trzonami.
Oczyszczony bekon pokrajać w plasterki, lekko podsmażyć i wyjąć.
Na wytopionym tłuszczu obrumienić grzyby, oprószyć solą i pieprzem, dodać bekon, skropić odrobiną, przykryći poddusić, tak by woda wyparowała.
Odstawić, dodać posiekany czosnek, wyłożyć na półmisek i posypać nacią pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|