|
||||||||||
Pomidorowy ryżKrótki opis potrawyPomidorowy ryżPotrzebne składniki Oliwa z oliwek 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 300 g ugotowanego ryżu 2 lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego 850 ml gorącej wody Etapy przyrządzania1
1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na średnim ogniu na oliwie w dużym garnku. Dodać ryż, podsmażyć go przez 1 minutę.
2
2. Do gorącej wody dodać vegetę. W wywarze rozpuścić koncentrat. Całość wlać do ryżu, zagotować, cały czas mieszając.
3
3. Kiedy całość zacznie wrzec, dodać oregano, przykryc pokrywką, gaz zmniejszyć do minimum. Gotować przez 25 - 30 minut, często mieszając, aż ryż całkowicie wchłonie wywar.
4
4. Pod koniec gotowania przyprawić papryką ostrą, słodką, solą i pieprzem. Dodać masło, wymieszać. Podawać na gorąco.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|