|
||||||||||
Ananas nadziewanyKrótki opis potrawyAnanas nadziewanyPotrzebne składniki 1 ananas skórka i sok z 1 cytryny, cukier puder 1 banan bita śmietana likier bananowy. Etapy przyrządzania1
Ananasa przekroić wzdłuż, miąższ ostrożnie wyjąć nożem wraz z sokiem (rozgnieść widelcem). Wnętrze obu połówek ananasa posypać cukrem i włożyć do lodówki.
Miąższ wymieszać z cukrem, tartą skórką cytrynową i rozgniecionym bananem, włożyć do rondla i gotować 5 minut. Po wystudzeniu dodać do masy sok cytrynowy i bitą śmietanę, przyprawić likierem bananowym i zamrozić w zamrażarce. Zamrożoną masę włożyć do połówek i zaraz podawać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|