Kasza gryczana zapiekan z grzybkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
155 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• palona kasza gryczana - 2 szkl.
• pieczarki lub grzyby leśne - 50 dag
• cabula - 1-2 szt.
• pestki słonecznika - 2 łyżka(i)
• łyżka ztartego parmezanu
• masło - 6-8 dag
• kostka buliony grzybowego
• olej - 2 łyżka(i)
• pieprz i sól

Etapy przyrządzania

1
Gotujemy kaszę w wodzie z dodatkiem bulionu grzybowego i soli. Umyte i starannie odsączone grzyby kroimy na spore kawałki, odparowujemy na suchej patelni, dodajemy łyżkę masła i obsmażamy. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem wypełniamy kaszą wymieszaną z grzybami, cebulą, parmezanem, pestkami słonecznika, pieprzem i resztą masła, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy 10 min bez przykrycia. Podajemy z sezonową surówką. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher