|
||||||||||
Zapiekanka dobrej gospodyniKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki pieczywo testowe luc czerstwe białego pieczywa - 8 szt. jajka - 4 szt. tarty zółty ser najlepiej cheddara - 15 dag rokpola - 5 dag smietana nisko procentowa lub mleko - 2 szkl. łyżka przyprawy wrzywnej lub magi 2 łyzki masła pieprz i sól Etapy przyrządzania1
Zrumieniamy pieczywo w tosterze lub na ruszcie w nagrzanym piekarniku. Jaja roztrzepujemy ze śmietaną lub mlekiem, dodajemy ser i przyprawy mieszać. W płaskiej formie do zapiekanek układamy na zakładkę chleb, zalewamy przygotowaną zalewom, na wierzchu rozkładamy wiórki masła. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni około 20 min. Od razu podajemy z sałatką z pomidorów i sałaty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|