Chrupiący kurczak

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczny

Potrzebne składniki

• kurczak z rosołu
• przyprawa do drobiu
• olej do smażenia
• 2 jajka
• 3-4 łyzki bułki tartej i mąki
• 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich lub laskowych

Etapy przyrządzania

1
Z osączonego kurczaka obrać skórę i kości , a kawałki miesa starnnie opruszyć przyprawą, przykryć i na 30 min wstawić do lodówki. Każdy z osobna kawałek obtoczyć najpierw w mące, a potem w rozstrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej wymieszanej z orzechami. Obsmażyć na rumiano z obu stron. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher