Zupa cytrynowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bajor1989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa cytrynowa jest lekkostrawna i niskokaloryczna.

Potrzebne składniki

• Bulion z drobiu - 1 i 1/2 l
• Ryż długoziarnisty - 50 g
• Jajka - 4 szt.
• Sok z 2 cytryn
• Sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Bulion z drobiu zagotować. Ryż umyć, odsączyć, wsypać do bulionu, a następnie gotować pod przykrywką 15-20 minut, na małym ogniu
2
Jajka wbić do miseczki, lekko ubić na pianę, stopniowo dolewając sok cytrynowy. Odlać szklankę wrzącego bulionu, po trochu wlewać do masy jajecznej, stale mieszając
3
Garnek z bulionem zdjąć z ognia, a następnie ciągle mieszając, wlewać masę jajeczną. Zupę podgrzać, ale nie gotować doprawić do smaku solą i pieprzem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bajor1989
Bajor1989
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype 6454170
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher