|
||||||||||
Zupa cytrynowaKrótki opis potrawyZupa cytrynowa jest lekkostrawna i niskokaloryczna.Potrzebne składniki Bulion z drobiu - 1 i 1/2 l Ryż długoziarnisty - 50 g Jajka - 4 szt. Sok z 2 cytryn Sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Bulion z drobiu zagotować. Ryż umyć, odsączyć, wsypać do bulionu, a następnie gotować pod przykrywką 15-20 minut, na małym ogniu
2
Jajka wbić do miseczki, lekko ubić na pianę, stopniowo dolewając sok cytrynowy. Odlać szklankę wrzącego bulionu, po trochu wlewać do masy jajecznej, stale mieszając
3
Garnek z bulionem zdjąć z ognia, a następnie ciągle mieszając, wlewać masę jajeczną. Zupę podgrzać, ale nie gotować doprawić do smaku solą i pieprzem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|