|
||||||||||
Zupa grzybowaKrótki opis potrawyWspaniała zupa nie zawiedzie najwybredniejszych smakoszy.Potrzebne składniki Suszone grzyby - 3 dag Pęczek włoszczyzny Cebula - 1/2 szt. Kwaśna śmietana - 1/2 szkl. Mąka - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Włoszczyznę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę posiekać, zalać wrzątkiem i ugotować razem z włoszczyzną. Grzyby odcedzić, posiekać i razem z wywarem dodać do włoszczyzny. Mąkę rozprowadzić śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru, zagęścić zupę. Do smaku doprawić solą i zagotować. Podawać z łazankami,
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|