|
||||||||||
Zupa z kiszonych ogórkówKrótki opis potrawyTa znakomita zupa przyrządzona na wywarze z warzyw będzie prawdziwym skarbem natury.Potrzebne składniki Ogórki kiszone - 30 dag Włoszyczyzna - 25 dag Woda - 1 i 1/2 l Mleko - 1 szkl. Tłuszcz - 1 łyżka(i) Mąka - 4 łyżka(i) Kwas ogórkowy - 1/2 szkl. Zółtko - 1 szt. Masło - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ugotować wywar z warzyw z dodatkiem tłuszczu. Ogórki cienko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie ugotowany wywar przecedzić, podprawić mąką rozmieszaną z 1/4 litra mleka i zagotować. Żółtko utrzeć z masłem, rozprowadzić 1/8 litra gorącej zupy, wymieszać i połączyć z zupą. Następnie dodać starte ogórki, kwas ogórkowy i sól do smaku. Podawać z grzankami lub ziemniakami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|