|
||||||||||
Ryżowe kotlety ze szpinakiemKrótki opis potrawydobre danie dla jaroszyPotrzebne składniki ryż - 25 dag jajka - 2 szt. bryndza - 7 dag szpinak - 20 dag masło - 4 łyżka(i) olej - 4 łyżka(i) listki bazylii - 2 łyżka(i) sol,pieprz,chilli - szczypta(y) ząbki czosnku - 2 szt. tarta bulka - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ryż ugotować w 3/4 litra osolonej wody.Osączyć,przelożyć do miski i schłodzony wymieszać z jajkami,tarta bułką,rozkruszoną bryndzą,pokrojonymi drobno listkami bazylii.Doprawić pieprzem oraz chilli.Odstawić na 20 minut.Szpinak przebrać,oderwać listki od gałązek.Listki sparzyć wrzątkiem.Osączyć.Chwilę dusić szpinak na maśle z dodatkiem rozgniecionych ząbków czosnku.Do masy ryżowej dodać szpinak,wymieszać.Formować kotlety.Można je obtoczyć w tartej bułce i kłaść na gorący tłuszcz.Podawać z pomidorami z solą,pieprzem i szczypiorkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|