|
||||||||||
Surówka z kalarepąKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki kalarepka - 3 szt. jabłko - 2 szt. małe marchewki - 3 szt. por biała część pól pęczka szczypiorku czerwona papryka - 1 szt. pól puszki kukurydzy majonez i gęsta smietana po - 3-4 łyżka(i) sól i pieprz po łyzce cukru i soku z cytryny Etapy przyrządzania1
Obrać kalarepkę , jabłka ,seler i marchewkę, pokroić je w cienkie słupki, skropić sokiem z cytryny. Por i szczypiorek starannie opłukać , drobno posiekać, paprykę oczyścić z nasion, pokroić w cienkie paski,wrzycić do naczynia ze strtymi wrzywami . Dodać odsaczoną kukurydze, przprawić surówkę do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać z sosem przyządzonym ze smietany i z majonezu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|