|
||||||||||
Placek cytrynowyKrótki opis potrawysmacznyPotrzebne składniki maka tortowa - 35 dag cukier - 35 dag masło roślinne - 25 dag proszek do pieczenia - 3 łyżka(i) jaja - 6 szt. cytryny - 3 szt. Etapy przyrządzania1
Masło ucierać z cukrem stopniowo dodając po jajku. Podczas ucierania po trochu wlewać sok wycisniety z dwóch cytryn. Mozna również dodać skórkę utartą wczesniej . Na końcu wsypać mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia i wszystko starannie zmiksować . Przelać ciasto do tortownicy , piec około 30 min w średnio nagrzanym piekarniku (170-180stopni)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|