|
||||||||||
Pascha dla poczatkujacychKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki zmielony tłusty twarug - 50 dag masło - 10 dag pól szklanki cukru pudru kwaśna smietana - 1/3 szkl. rodzynki - 20 dag obranych migdałow i smazonej w cukrze lub kandyzowanej skórki cytryny owoce suszone lub kondyzowane Etapy przyrządzania1
Skórkę cytrynową i migdały siekamy. Rodzynki chwilę moczymy w gorącej wodzie, po czym osączamy i osuszamy. Twaróg ucieramy z masłem , cukrem i śmietaną . nie dużą tortownicę wykładamy bazą i napełniamy masą serową. Przykrywamy gazą i obciążamy tależem lub deseczką. Wstawiamy na noc do lodówki. Gotową paschę bardzo delikatnie , by się nie rozpadła przekładamy na talerz i ładnie dekorujemy.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|