|
||||||||||
królik pieczony na dzikoKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki Comber i udka z 1 królika, 10 dag słoniny, łyżka tłuszczu 2 cebule, 1 szklanka wody, 0,25 szklanki 6-procentowego octu, 7 ziaren ziela angielskiego, 7 ziaren pieprzu, 7 ziaren jałowca 2 ząbki czosnku Etapy przyrządzania1
Na 2 dni przed pieczeniem obkładamy mięso królika pokrojoną w plasterki cebulą i zalewamy zalewą przyrządzoną z podanych składników. Po tym czasie mięso z zalewy wyjmujemy, obieramy starannie z błon, naszpikowanych słoniną. Nacieramy solą i obrumieniamy na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlewamy na dno szybkowaru 0,5 szklanki zalewy, wkładamy cebulę z zalewy i zamykamy szybkowar. Odgrzewamy 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po wyjęciu mięsa sos miksujemy i polewamy mięso
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|