|
||||||||||
ciasto cytrynoweKrótki opis potrawysmacznePotrzebne składniki mąka krupczatka - 18 dag cukier - 18 dag jaja - 6 szt. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) sól sok z cytryny - 1 szt. cukier puder - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
oddzielić żółtka od białek
białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę
dalej ubijając dodać cukier, żułtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem
2
cukier i cytrynę mieszamy i polewamy ciasto
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|