pleśniak

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• 1 kostka masła roślinnego
• 2 szklanki mąki
• 2 jajka
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 czubate łyżki kakao
• 1/2 szklanki dobrego domowego dżemu
• 3/4 szklanki cukru
• cukier puder
• wanilia

Etapy przyrządzania

1
Z mąki, margaryny, żółtek i szczypty soli zagniatamy szybko (nie wygniatając) kruche ciasto, dodajemy proszek do pieczenia. Dzielimy je na trzy części, do jednej z nich dodajemy kakao i tę część oraz jedną „białą& włożyć do lodówki. Pozostałym białym ciastem wypełniamy dno tortownicy, podnosząc nieco brzegi. Troszkę podpiekamy, smarujemy dżemem, strugamy na to na tarce jarzynowej zamrożone ciasto z kakao i wykładamy pianę ubitą na sztywno z dodatkiem cukru. Znów dodajemy warstwę ciasta (białego) startego na tarce i wstawiamy do piekarnika na ok. 45 minut. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher