|
||||||||||
pleśniakKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki 1 kostka masła roślinnego 2 szklanki mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kakao 1/2 szklanki dobrego domowego dżemu 3/4 szklanki cukru cukier puder wanilia Etapy przyrządzania1
Z mąki, margaryny, żółtek i szczypty soli zagniatamy szybko (nie wygniatając) kruche ciasto, dodajemy proszek do pieczenia.
Dzielimy je na trzy części, do jednej z nich dodajemy kakao i tę część oraz jedną „białą& włożyć do lodówki.
Pozostałym białym ciastem wypełniamy dno tortownicy, podnosząc nieco brzegi.
Troszkę podpiekamy, smarujemy dżemem, strugamy na to na tarce jarzynowej zamrożone ciasto z kakao i wykładamy pianę ubitą na sztywno z dodatkiem cukru.
Znów dodajemy warstwę ciasta (białego) startego na tarce i wstawiamy do piekarnika na ok. 45 minut.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|