|
||||||||||
FlakiKrótki opis potrawyflakiPotrzebne składniki flaki wołowe - 1 kg rosół - 1/2 l marchewka - 2 szt. pietruszka pół selera cebula - 2 szt. masło mąka majeranek sól pieprz Etapy przyrządzania1
Flaki umyć, oczyścić, wymoczyć w zimnej wodzie, zagotować i wyjąć. Zalać wodą na godzinę i ponownie oczyścić. Jeszcze raz zalać wodą, gotować do miękkości. Oczyścić i pokroić w cieniutkie paski
4
Pietruszkę i seler oczyścić i pokroić.
5
Na patelni rozgrzać łyżkę masła i obsmażyć warzywa. Pokrojone flaki zalać gorącym rosołem (pozostawić 100 ml do zasmażki), dodać warzywa, szczyptę soli, pieprzu i gotować 30 min
6
Z łyżki masła, łyżki mąki i pozostałego rosołu przyrządzić zasmażkę. Wlać do flaków, zagotować. Danie doprawić majerankiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|