|
||||||||||
Cebulki nadziewaneKrótki opis potrawysmacznePotrzebne składniki 4 duże cebule 120 g mielonej wołowiny 20 g masła 60 g tartego parmezanu 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki tartej bułki pieprz sól Etapy przyrządzania1
Na pół ugotowane w posolonej wodzie cebule przecinamy wzdłuż na połówki. Z połówek wydrążamy 2/3 miąższu, siekamy go i mieszamy z mielonym mięsem, wcześniej zrumienionym na maśle. Do tak przygotowanej masy dodajemy sól, pieprz, parmezan, pietruszkę, jajko i wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Uzyskanym w ten sposób nadzieniem wypełniamy połówki cebul, układamy w naczyniu żaroodpornym, pokrywamy płatkami masła, przyprawiamy solą i posypuejmy tartą bułką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|