|
||||||||||
Grillowane jabłka z nadzieniem kokosowymKrótki opis potrawyGrillowane jabłka z nadzieniem kokosowymPotrzebne składniki 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki posiekanych migdałów 4 łyżki dżemu morelowego szczypta sproszkowanego cynamonu 4 kwaśne jabłka odrobina miękkiego masła Etapy przyrządzania1
Wiórki kokosowe i migdały upażyć na patelni bez tłuszczu. Dodać dżem morelowy wymieszać z wiórkami kokosowymi, migdałami i cynamonem. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne (nie przekrawając ich!). Przygotowane jabłka wypełnić farszem, 4 kawałki folii aluminiowej posmarować masłem, zawinąć w nie jabłka i grillować przez ok. 40 minut, aż będą miękkie.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|