|
||||||||||
Jabłka zapiekane z seremKrótki opis potrawyJabłka zapiekane z seremPotrzebne składniki 2 jabłka, * 4 grube kromki pełnoziarnistego chleba 150 g sera ementaler; * masło do smarowania; * czarny pieprz; * 8 listków szałwii Etapy przyrządzania1
Umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Chleb podpiekać pod grillem na jednej stronie. Ser drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Odwrócić kromki i tę stronę, której nie opiekaliśmy, posmarować masłem. Ułożyć kawałki jabłka na chlebie i posypać serem. Zapiekać 4- 5 minut, aż ser się stopi, a jabłko będzie ciepłe. Gotową zapiekankę posypać pieprzem, można oprószyć drobno posiekanymi listkami szałwii.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|