Grillowana polędwica z bananem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grillowana polędwica z bananem

Potrzebne składniki

• 30 dag wołowej polędwicy lub polędwiczek wieprzowych • 15 dag boczku
• 2 pomidory • 2 cebulki • 1 banan • pieprz, przyprawa do grilla i szaszłyków
• olej, sok z cytryny

Etapy przyrządzania

1
. Polędwicę opłukać, pokroić w dość dużą kostkę, lekko skropić olejem, posypać grubo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. 2. Umyte i osuszone pomidory pokroić na cząstki, wyjąć pestki.Banana obrać, pokroić na grube plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. Boczek pokroić na cienkie plasterki, potem na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cząstki. 3. Na szpadki nadziewać na przemian przygotowane produkty, skropić olejem, posypać przyprawą. Grillować 15 minut obracając, żeby szaszłyki równomiernie się upiekły.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher