|
||||||||||
Grillowana polędwica z bananemKrótki opis potrawyGrillowana polędwica z bananemPotrzebne składniki 30 dag wołowej polędwicy lub polędwiczek wieprzowych • 15 dag boczku 2 pomidory • 2 cebulki • 1 banan • pieprz, przyprawa do grilla i szaszłyków olej, sok z cytryny Etapy przyrządzania1
. Polędwicę opłukać, pokroić w dość dużą kostkę, lekko skropić olejem, posypać grubo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. 2. Umyte i osuszone pomidory pokroić na cząstki, wyjąć pestki.Banana obrać, pokroić na grube plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. Boczek pokroić na cienkie plasterki, potem na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cząstki. 3. Na szpadki nadziewać na przemian przygotowane produkty, skropić olejem, posypać przyprawą. Grillować 15 minut obracając, żeby szaszłyki równomiernie się upiekły.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|