|
||||||||||
Lody VioliKrótki opis potrawyMleko zagotować, ostudzić. Jajka (całe) ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną dodać do mleka, wymieszać (najlepiej mikserem lub w blenderze). Masę mleczno – jajeczną włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Wyjąć, zmiksować. Ponownie wstawić do zamrażalnika na 2 -3 godziny. Lody powinny być gęste, ale puszyste. Gotowe lody nałożyć specjalna łyżką do szklanych pucharków. Podawać z owocami, wiórkami czekoladowymi i rodzynkamiPotrzebne składniki mleko - 1 l jaja - 10 szt. cukier - 30 dag cukier waniliowy - 1 szt. owoce - według uznania rodzynki - według uznania wiórka czekoladowe do dekoracji - według uzniania Etapy przyrządzania1
Mleko zagotować, ostudzić. Jajka (całe) ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną dodać do mleka, wymieszać (najlepiej mikserem lub w blenderze). Masę mleczno – jajeczną włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Wyjąć, zmiksować. Ponownie wstawić do zamrażalnika na 2 -3 godziny. Lody powinny być gęste, ale puszyste. Gotowe lody nałożyć specjalna łyżką do szklanych pucharków. Podawać z owocami, wiórkami czekoladowymi i rodzynkami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|