|
||||||||||
Ryba w marynacieKrótki opis potrawyPyszna rybka w marynaciePotrzebne składniki filet z ryby morskiej (dorsz, karmazyn, mintaj) - 80 dag dag jajka - 2 szt. mąka - 4 łyżka(i) bułka - 4 łyżka(i) olej - do smażenia Etapy przyrządzania1
Robimy marynatę: syrop z ananasa mieszamy z sosem sojowym i przyprawami. Rybę myjemy, dzielimy na porcje, zalewamy marynatą i odstawiamy na 1 godz. Następnie osączamy z marynaty, panierujemy w mące, rozmąconych jajkach oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano (po ok. 2 min z każdej strony). Robimy sos: banana myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Ananasa osączamy i kroimy na kawałki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i drobno kroimy. Owoce i paprykę podsmażamy ok. 3 min na rozgrzanym maśle. Dodajemy marynatę i zagotowujemy. Rybę podajemy z sosem i ryżem.
2
na marynatę: zalewa z ananasa, 3 łyżki sosu sojowego, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki chilli, sól, pieprz; na sos: 1 banan, 40 dag pokrojonego w kostkę ananasa w zalewie, 1/2 żółtej albo czerwonej papryki, 2 łyżki masła
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|