|
||||||||||
kluski francuskieKrótki opis potrawyPyszne i prostePotrzebne składniki mąka krupczatka - 150 g masło - 80 g jaja(3szt) - 150 g sól - do smaku Etapy przyrządzania1
Masło utrzeć, dodawać po jednym żółtku ucierając. Ubić pianę z białek i wyłożyć na żółtka utarte z masłem. Dodać mąkę i lekko wymieszać. Formować metalową łyżką jak kluski kładzione
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|