|
||||||||||
Banany smażone z rumemKrótki opis potrawyPyszna przekąskaPotrzebne składniki banany - 4 szt. masło - 2 łyżka(i) cukier - 4 łyżeczka(i) rum - 2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Banany myjemy, obieramy, kroimy na ok. 3-centymetrowe kawałki i smażymy na maśle do lekkiego zrumienienia. Posypujemy cukrem, polewamy rumem i smażymy jeszcze kilka minut, aż cukier lekko się skarmelizuje. Podajemy na ciepło.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|