|
||||||||||
Kotleciki w sosie musztardowymKrótki opis potrawyKotleciki w sosie musztardowymPotrzebne składniki 8 kotlecików z polędwicy lub schabu, 100 ml wywaru (może być z kostki), 200 ml śmietany 5 łyżek musztardy francuskiej, 4 łyżki oleju, 4 łyżki mąki, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu wylewamy. Mięso zalewamy wywarem i dusimy ok. 10 min. Dodajemy śmietanę i dusimy następne 10 min. Dodajemy musztardę, mieszamy, żeby ją dobrze rozprowadzić, gotujemy jeszcze chwile.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|